neděle 29. listopadu 2015

Fotbalový maratón v Hlušicích

V Hlušické hale uspořádal náš partnerský  klub RMSK Cidlina  turnaj, který byl rozložen do dvou dnů.   V první části turnaje se utkaly všechny celky navzájem a ve druhé již přišel na řadu vyřazovací systém a souboje o umístění.  V první části turnaje  náš tým  obsadil čtvrté místo, kdy asi nejlepší a pro všechny diváky  i pořadatele nepřekvapivěší byl výsledek s MFK Chrudim, který jsme jako jediný  v základní části obrali o body.  V neděli náš tým  ze šesti zápasu prohrál jediný (o gól), ale za to velmi důležitý, protože se jednalo o čtvrtfinále. Následující skupinu týmů hrající o páté až osmé místo jsme však zcela jasně vyhráli bez ztráty bodu a v turnaji jsme obsadili pěkné páté místo.  Individuální ocenění a to nejlepší brankář získal zcela po zásluze Ivánek Kříž.  Na turnaji chlumecký fotbal zastupovali: Kříž, Motyčka, Zima, Špás, Věříš, Volejník, Bambas, Hála

Chlumec  - Choceň  0:6 
Naši kluci vstoupili do zápasu velmi nekoncentrovaně a již ve druhé minutě prohrávali o tři góly. Postupen času se nám podařilo vyrovnat hru, ale na výborně hrajícího soupeře jsme nestačili. 

Chlumec - Hořice černí  0:0
Chlumečtí měli po celý zápas velkou převahu, ale v týmu se bohužel nenašel žádný střelec. 

Chlumec - RMSK Cidlina 07  4:2
Branky: Zima 2x, Motyčka 2x. 
Do derby kluci nastoupili zdravě nahecovaní a zaslouženě na turnaji urvali první výhru. 

Chlumec - RMSK Cidlina 08 4:5
Branky: Hála 3x, Špás
Kluci po výhře nad staršími kluky z Cidliny nastoupili proti mladšímu soupeři ze stejného klubu velmi vlažně a tak v paté minutě prohrávali již o tři góly. Poté kluci zabrali a výsledek otočili na 4:3. Poslední slovou však měli velmi dobří prckové z Cidliny, který vstřelili vítěznou branku v samém závěru. 

Chlumec - Viktorka Žižkov 1:4 
Branka: Špás
Proti pražské Viktorce jsme sehráli vyrovnaný zápas. Soupeř byl pouze lepší a i šťastnější v koncovce. 

Chlumec - Jičín 4:2 
Branky: Zima 3x, Špás
Poslední sobotní zápas jsme sehráli s velmi narostlými kluky z Jičína a zaslouženě zvítězili. 


Chlumec - MFK Chrudim 1:1
Branka: Hála
O největší překvapení na turnaji jsme se postarali proti neporazitelnému celku z Chrudimi, kdy jsme soupeře nepouštěli do větších šancí a vyráželi jsme do velmi nebezpečných brejků a jako jediný jsme tento tým v základní části obrali o body. 

Chlumec - Hořice bílý 7:0
Branky: Zima 2x, Volejník, Motyčka, Bambas, Hála, Věříš
Kluci povzbuzeni výsledkem s Chrudimí nedali svému soupeři sebemenší šanci. 

ČTVRTFINÁLE
Chlumec - RMSK Cidlina 07 -  1:2 
Branka: Volejník 
Jediná nedělní prohra přišla v nejméně vhodný okamžik.  Kluci svého soupeře sice přehrávali a vytvořili si i několik vyložených šancí, ale na soupeře tentokrát bohužel nestačili. Zápas rozhodla šťastná trefa Kymra, trénujícího v Chlumci z poloviny hřiště. Kluci tak místo semifinále hráli ve skupině o páté až osmé místo. 

ZÁPASY O 5 AŽ 8 MÍSTO
Chlumec - Hořice  černí 3:1
Branky: Zima, Volejník, Kříž
Kluci tentokrát soupeře z Hořic přehráli, což se jim podařilo vyjádřit i gólově. Do zápasu zasáhl premiérově v chlumeckém dresu i Petr Zima. 

Chlumec - Jičín 3:2
Branky: Zima 2x, Volejník
Po celý zápas byli kluci lepší a zaslouženě vyhráli. Dali tak alespoň zapomenout na prohru ve čtvrfinále,  z které byli velmi smutní.


Kluci se na turnaji každým zápasem velmi lepšili. V sobotu byly výsledky i předváděná hra jak na houpačce. V neděli bylo poznat, že kluci cítili i velkou podporu z řad fandů, kterými byli hlavně rodiče kluků.  Páté místo je v silné konkurenci  dobrým umístěním, i když si kluci věřili na medailové umístění, což v jejich silách bylo.



1 komentář: