neděle 5. března 2017

Halový turnaj MFK Chrudim

Na halový turnaj, kterého se účastnilo 10 týmů,   jsme odjeli opět oslabeni o zraněné hráče  r.2006 Kalu a Slavíka.  Nastoupili tedy opět převážně kluci z ročníku 2007 Volejník, Zima, Motyčka, Špás, Kříž, Věříš a Kymr, které doplnili dva zkušenější borci z r.2006 Dašek a Kaloč.  

FK Chlumec - SK Polička 1:3  
Branka: Špás 

S Poličkou jsme měli do tohoto zápasu vyrovnanou bilanci jedna výhra a jedna prohra. Kluci si na soupeře věřili a jak se odehrával zápas, tak musím konstatovat, že oprávněně.    Kluci svého soupeře jasně přehrávali a navíc si vytvořili i několik vyložených gólových příležitostí, kdy stačilo v několika případech dorazit míč do prázdné branky. Bohužel naši hráči s šancemi naložili prachbídně a soupeř z ojedinelého útoku trestal.  Našim klukům se podařilo vyrovnat, ale vítězství, které by bylo zcela zasloužené se nám urvat nepovedlo. Naopak soupeř využil našich dvou zcela zbytečných chyb a ze zápasu bral všechny body.  Pro kluky to byl prostě zápas blbec, který ovšem velmi nalomil jejich sebevědomí v dalších zápasech. 

FK Chlumec - FK Kolín 1:2
Branka: Dašek

Do druhého zápasu kluci nastoupili  příliš ustrašeně, kdy svoje sebevědomí nechali nejspíš v kabině.  Na hřišti se  v našem týmu nenašel jediný hráč, jenž by dokázal svým  výkonem  vyburcovat ostatní na hřišti. V tomto zápasu jsme předvedli nejhorší výkon na turnaji a s kluky z Kolína zaslouženě prohráli. 

FK Chlumec - Sparta Brno 1:2 
Branka: Špás 

Stejný výsledek se zrodil se Spartou Brno, ale hra v našem podání  byla již  velmi solidní. Navíc Sparta byla o hodně těžší soupeř než  soupeři v předcházejících zápasech.  Zápas jsme si ovšem prohráli opětovně naší  nedisciplinovaností, kdy jsme soupeři jeho dva góly doslova darovali  na zlatém podnosu, protože místo  lehké  náhrávky naši hráči v některých případech vymýšlí zbytečné individuální akce, které vedou ke ztrátám míče.     Zatímco náš soupeř dokázal gólovky proměnit, tak naši borci si vybrali opětovně kopec smůly. Za zmínění stojí určitě střela ze dvou metrů  místo do opuštěné branky, pouze do tyčky, kdy jsme i následnou dorážku  do prázdné branky poslali  mimo tři tyče.  Za výkon jsme, ale kluky  v kabině  převážně chválili. 

FK Chlumec -  Futsal Čelechovice na Hané  4:1 
Branka: Zima 4

Do posledního zápasu ve skupině jsme nastupovali s tím, že nechceme skončit na potupném posledním místě. Náš soupeř byl velice zdatný  futsalový tým, s kterým jsme se již v letošním roce střetli a konfronace s tímto soupeřem vyzněla jasně pro něj. I tak jsme šli do zápasu s odhodláním zvítězit.   Základem úspěchu byla velmi obětavá  a důrazná hra od všech jednotlivců, kdy jsme naši hru ku prospěchu věci zjednodušili.  Ke vstřelení  našich gólů napomohlo vždy agresivní napadání soupeřovi rozehrávky  na jejich polovině, ale i  velmi dobré pokrytí nejlepšího hráče v soupeřově týmu. 

FK Chlumec -  FC Olympia HK 1:0 
Branka: Špás

V utkání o konečné sedmé místo  se kluci prezentovali  opět dobrým výkonem, kdy makali jeden za druhého a týmové pojetí slavilo opět úspěch.   Pěknou branku zaznamenal Dan a kluci poté měli i více prostoru k nebezpečným brejkům, které podnikali do otevřené obrany soupeře. Bohužel se nám  nepodařilo z několika slibných  akcí gólově prosadit a tak jsme se o výhru museli do  konce  zápasu obávat.  V utkání  náš tým podržel výborným zákrokem i náš golman. 


Co dodat na závěr? Nerad používám slovo "KDYBY", ale kdyby naši kluci  vyhráli první zápas, ve kterém jasně dominovali, dopadl by celý turnaj asi úplně jinak.   Druhý zápas  kluci doslova odchodili s hlavami dolů a zápas odflákli. Každý borec si však musí sáhnout do svého svědomí proč tomu tak bylo a zda svůj výkon můžou hodnotit kladně.   Za sebe uvádím, že doufám, že se nebude opakovat situace, kdy je  jednotlivcům  úplně jedno jak zápas dopadne. Fotbal je totiž týmová hra, ve které se chce  vždy vyhrávat a nebo mít  po prohře alespoň dobrý pocit z toho, že jsme na hřišti nechali vše. Popřípadě uznat kvalitu soupeře, na kterého náš výkon prostě nestačil. 




Žádné komentáře:

Okomentovat