sobota 7. ledna 2017

Turnaj Heřmanův Městec

Na velice dobře obsazený turnaj ročníku 2006 do Heřmanova Městce jsme odjeli ve složení Kříž, Kala, Kymr, Motyčka, Dašek, Zima, Slavík, Volejník a Špás.  Turnaje se zúčastnily  týmy  Chrudim, Jaroměř, Letohrad, Náchod, Ivančice, Brno, Třebíč, Žďár n.S  a futsalový tým Čelochovice n.H.  Výše uvedené týmy byly rozděleny do dvou skupin po pěti, kdy první dva týmy se kvalifikovali do semifinále a ostatní si to spolu rozdaly o konečné umístění. 

FK Chlumec n.C  - Jaroměř 1:2
Branka: Špás

První zápas jsme sehráli s pozdějším vítězem turnaje. Zápas byl vyrovnaný a spíše by mu slušela remíza.  Náš tým poslal do vedení Dan Špás po přihrávce  Péti Slavíka, ale soupeř dokázal na naši branku odpovědět. Vyrovnávací branka to byla sice z kategorie šťastných (střela tečovaná naším hráčem), ale i takové platí. Bohužel soupeř dokázal vsítit i jednu branku navrch a tak bral vítězství. 

FK Chlumec n.C  - Letohrad  1:1 
Branka:Slavík

V zápasu s Letohradem jsme byli mírně aktivnějším týmem, ale byl to soupeř, který dokázal vstřelit první branku zápasu. Naši kluci poté  vystupňovali tlak, ale víc než na vyrovnávající branku to již nestačilo. 


FK Chlumec n.C  - Futsal Čelochovice n.H    0:2

Proti futsalovému týmu z Hané jsme sehráli solidní zápas, ve kterém jsme si vytvořili stejně brankových příležitostí jako náš soupeř. Rozdíl byl pouze v tom, že soupeř dokázal své šance proměnit, což je ve fotbale velmi důležité. 


FK Chlumec n.C  - Ivančice 2:0
Branka: Zima, Volejník

Proti desetitisícovým Ivančicím, které jsou známy hlavně jako rodiště herce V.Menšíka jsme hráli velice dobrý fotbal. Kluci si vytvořili dostatek šancí, z kterých se jim podařilo dvě proměnit.  Naopak svého soupeře k žádnému ohrožení naší branky nepustili. 


Na semifinále jsme nedosáhli, ale nakonec jsme nebyli ve skupině ani na třetím místě, neboť rozhodlo více vstřelených branek  Ivančic ve skupině, jejichž tým se tak dostal před nás. Chlumec tak sehrál poslední zápas v turnaji, kde bojoval o sedmé místo s týmem z Třebíče. 


FK Chlumec n.C  - Třebíč  2:3 po prodloužení 
Branka: Kymr 2

V zápasu o sedmé místo jsme pokračovali v dobrém výkonu a zaslouženě jsme šli po brance Páti Kymra do vedení.  Soupeř sice dokázal srovnat, ale Páťa svým druhým gólem v zápasu vrátil vedení našemu týmu. Od té doby kluci kontrolovali hru a soupeře k ničemu nepouštěli. V poslední minutě ovšem nepochopiletelně při zahrávaní našeho rohu jsme darovali  soupeři brejk, který proměnil ve vyrovnávací gól.  V nastavení  nám soupeř poté vstřelil zlatý gól a tak jsme brali osmé místo. 


Kluci v tomto turnaji na rozdíl od prvního turnaje v Třebši podali lepší výkony. S žádným ze soupeřů jsme vyloženě nepropadli. Defenzíva nám fungovala velmi solidně a myslím, že jsme dostali téměř nejméně gólů na turnaji. Co nás ovšem trápilo bylo vypracovávání a proměňování brankových příležitostí.  V našem  týmu nejsou žádné individuality, které by strhli  vítězství na naši stranu a tak kluci musí pochopit, že musí  více spolupracovat,  kombinovat a navzájem si pomoci.

Žádné komentáře:

Okomentovat