pátek 1. května 2015

E-ON CUP LÁZNĚ BOHDANEČ 1.5.2015

     V sobotu 1.5.2015 se hráči mladší přípravky zúčastnili velice pěkného turnaje pořádaného společností E-ON na  městském stadionu Lázně Bohdaneč, kdy doplnili tým ročníku 2005, pro který byl turnaj pořádán. Asi žádný kluk nevěděl, že hrají na stadiónu, kde se v minulosti proháněli  hráči jako Kulič, Kubík, Trval, Macháček a další známi hráči. 
     Obsazení naší skupiny nabízelo velice vyrovnané zápasy, neboť tři naši soupeři byli taktéž z vyhlášených fotbalových bašt a to z Vysokého Mýta, Čáslavi a nedalekého Přelouče. V naší skupině se tak neobjevil ani jeden ze slabších týmů, který se turnaje účasnil. 
     Před početnou diváckou kulisou nastoupil náš tým v následujícím složení: 

FK Chlumec n .C: Dvořáček, Šmíd, Mandát, Staněk, Černík, Reil, Kala, Dašek, Zima, Firbacher,


FK Chlumec n.C - SK Vysoké Mýto  1:2 

První zápas náš tým nastoupil proti vyspělejšímu soupeři, kterého se ovšem nezalekl a ihned si vytvořil vyloženou šanci.  Soupeř naši šanci ovšem přežil a sám z prvního náznaku šance  skóroval.  Vysoké Mýto bylo poté o malý kousek lepším týmem a svoje vedení návýšilo na dvoubrankový rozdíl. Chlumečtí hráči v závěru zápasu snížili na rozdíl jediného gólu, ale k vyrovnání již sílu nenašeli.

FK Chlumec n.C - FK Přelouč  0:0 

V utkání s Přeloučí byl náš tým herně lepší, ale bohužel nedokázal využít žádnou ze svých šancí. Přelouč v tomto zápasu měla několik nebezpečných brejkových situací, při kterých chlumečáky podržel Dvořáček v brance.

FK Chlumec n.C -  FK Čáslav  2:2 

V posledním zápasu ve skupině čekal náš tým opět velice vyspělý soupeř, kdy několik jejich hráčů připomínalo spíše hráče z vyšší věkové kategorie.  Čáslav šla poté do velmi rychlého vedení a vypadalo, že s našim týmem je zle. Kluci se ovšem rychle otřepali a dokázali vyrovnat.  Chlumečtí bez respektu pokračovali a dokázali dokonce vstřelit i vedoucí gól. Soupeř však následně dokázal naše hráče  přitlačit před naší branku.  Hoši z Chlumce dlouhou dobu drželi vedení, ale na konci zápasu se podařilo Čáslavi přece jen vyrovnat.

FK Chlumec n.C - SK Řečany n.L   4:0 

V prvním zápasu o umístění se střetl náš tým s papírově slabším týmem z Řečan n.L.  Chlumec svého soupeře ihned od začátku přitlačil na jejich polovině a zápas jednoznačně vyhrál.

FK Chlumec n.C -  SK Holice 0:1 

Chlumecký tým v  dalším zápasu o umístění  svého soupeře herně přehrával a běhel zápasu si dokázal vytvořit i několik stoprocentních šancí. Zůstalo pouze u šancí a tak bohužel pro náš tým platilo otřepané "nedáš dostaneš" . Holice využili hrubé chyby v chlumecké obraně a vyhráli nejtěsnějším rozdílem.

FK Chlumec n.C - SK Lázně Bohdaneč 3:1 

V závěrečném utkání o konečné jedenácté místo jsme narazili na domácí mančaft, který měl velkou podporu fanoušků. Chlumec byl od začátku lepším týmem a šel do zaslouženého vedení. Domácí následně srovnali skóre proměněnou penaltou, ale naši kluci domácí ještě dvěma góly domácí zlomili a utkání vyhráli.


    Závěrem lze dodat, že umístění pro naše barvy mohlo být lepší  neboť z šesti zápasů prohráli pouze ve dvou případech a to ještě rozdílem jediné branky.  O lepší umístění se chlumečtí připravili neproměňováním šancí, kterých si vytvořili dostatek.  Účast na turnaji lze však hodnotit velmi kladně, protože kluci a to hlavně ty mladší nasbírali cenné zkušenosti při zápasech s těžkými soupeři.

1 komentář: