středa 9. listopadu 2016

Zhodnocení podzimní části sezóny



Zhodnocení  podzimní mistrovské sezóny 2016 – starší přípravka (ročníky 2006+2007)
     Před mistrovskou sezónou jsme sehráli dva letní fotbalové turnaje. V Pardubicích jsme obsadili krásné druhé místo, kdy se nám podařilo porazit i celek FK Pardubice a.s. Poté jsme se zúčastnili velice pěkně připraveného turnaje v Opočně, kde jsme se z deseti účastníků umístili na vynikajícím třetím místě. Z tohoto turnaje si odvezl i individuální ocenění Jirka Zima za druhé místo ve fotbalovém slalomu.  Před mistrovskou sezónou, ovšem náš tým opustili dva vynikající hráči ročníku 2006 Martinové Reil a Firbacher, kteří se dokázali prosadit do prvoligového kádru RMSK Cidlina ročníku 2005.  I když to byla pro náš tým citelná ztráta, tak je to velmi dobrá vizitka jak pro FK Chlumec n.C, tak pro trenéry, kteří dokázali vychovat kluky pro vrcholný mládežnický fotbal.
     Velké oslabení na začátku sezóny pro tým starší přípravky byla i absence Filipa Kaly, vzhledem k prodělané operaci. V prvních turnajích se nám sice herně celkem dařilo, ale za nejlepšími týmy soutěže jsme zaostávali hlavně v osobních soubojích, které jsme ve většině případech prohrávali. Dalším rozdílem mezi nejlepšími týmy a našim celkem byla rychlost při práci s míčem na malém prostoru.  V těchto činnostech jsme zaostávali za nejlepšími hlavně, protože větší část našeho týmu tvoří ročník 2007, který přišel z mladší přípravky.  Během sezóny jsme se v tréninkovém procesu zaměřili na tyto činnosti a pomalu jsme se začali zcela vyrovnávat i nejlepším celkům soutěže. Podařilo se nám získat například dvakrát skalp třetího celku  tabulky SK Jičín nebo porazit druhý tým tabulky FC Nový Hradec Králové. Jediný celek, který se nám v podzimní části nepodařilo pokořit byl tým FC Hradec Králové, i když jsme s ním hráli několikrát zcela vyrovnané partie.  Ve třech mistrovských turnajích jsme neztratili ani bod, kdy k potěšení fanoušků se nám tento počin podařil předvést i na domácím hřišti.  Střelecky se v zápasech prosadili Slavík 36 gólů, Zima 30, Volejník 16, Kymr 12, Věříš 9, Špás 9, Kaloč 6, Hála 6, Kala 5, Motyčka 4, Dašek 3, Kříž 3. Příslibem do příští sezóny je fakt, že větší porci gólů nastříleli kluci ročníku 2007, kteří prokázali, že se mezi staršími fotbalisty neztratí. Kluci ročníku 2006 však patří hlavně k oporám naší defenzívy, která byla v závěru sezóny vynikající.
    Potěšitelná je velmi dobrá tréninková morálka a  chuť kluků na sobě neustále pracovat a zlepšovat se.  Pro trenéry je důležitý i fakt, že kluci společně tvoří velmi dobrou partu, ve které je většinou dobrá atmosféra díky neustálým srandičkám.  Velká pochvala patří i rodičům bez, kterých by to nešlo a kteří kluky velmi podporují.  Od trenérů patří rodičům hlavně díky za to, jak se na turnajích chovají. Slušné povzbuzovaní dokáže naše malé fotbalisty velmi nabudit.  Celková čtvrtá příčka po podzimu je pro starší přípravku velmi dobrý počin, který se budeme snažit ještě vylepšit.

Žádné komentáře:

Okomentovat