pondělí 29. května 2017

Velmi slušný výsledek z EON CUP 2017 - 11 místo z 24 účastníků

Kluci ročníku 2007  Kříž, Volejník, Brzek, Zima, Kymr, Hála, Gabriel, Novotný, Věříš, Fuchman a  M.Špás,  odjeli do Nového Města nad Metují  reprezentovat chlumecký fotbal na jeden z největších turnajů v republice EON CUP 2017. 

Turnaje se bohužel z důvodu zranění nemohl zúčastnit pilíř naší obrany Důša Motyčka, kterého měli v plánu trenéři nahradit Danem Špásem, kterého však  na poslední chvíli na trávník taktéž nepustilo zranění.  Trenérům se tak úplně rozpadla  obrana týmu a museli na turnaji značně improvizovat.  

Ke všemu nás na turnaji čekala velmi těžká základní skupina. Trenéři z výše uvedených důvodů museli přehodnotit i rozestavění kluků na hřišti, kdy přistoupili k systému 3,3,1 a hře založené spíše na bojovnosti než na kombinaci, ke které kluky na trénincích vedeme.   


FK Chlumec n.C -  Nymburk 1:0 

Branka: Zima  

Vstup do turnaje se nám povedl a výsledek odpovídá i průběhu zápasu. V poli se sice hrála vyrovnaná partie, ale před brankou soupeře jsme byli nebezpečnější.  Pro trenéry přišla v tomto zápasu další pohroma. Zápas nedohrál pro zranění střední záložník Ondra Brzek a tak se úplně vše co trenéři plánovali rozpadlo jak pomyslný domeček z karet.  



FK Chlumec n.C -  Sparta Brno  0:2


Ve druhém zápasu byl naším soupeřem tým z Brna, který předváděl na turnaji jasně nejlepší fotbal. Do branky se postavil Ondra Brzek, kterého bolela pata z předešlého utkání.  Kluci ze zápasu odešli s tímto soupeřem sice poraženi, ale se vztyčenou hlavou, neboť podali opět velmi slušný výkon.   Tato prohra byla i nejvýraznější prohrou našeho týmu v turnaji. 


FK Chlumec n.C -  FC Nový Hradec Králové 1:0

Branka: Zima 

Kluci z těchto týmů se znali velmi dobře a to nejen z mistrovských zápasů, ale i z výběrů OFS HK a dalších týmů, kde hrají dokonce společně.  Vítěz minulého ročníku Eon Cupu z Hradce měl sice po celý zápas optickou převahu, ale k ohrožení naší branky se dostával jen sporadicky.  Náš tým se ujal po dobře vyřešeném brejku do vedení, které mohl ještě během zápasu navýšit. Dvě stoprocentní šance jsme ovšem neproměnili.  Na krásu jsme sice v zápasu prohráli, ale tři body byli zaslouženě naše. 


FK Chlumec n.C -  Třebeš dívky (2006) 5:0

Branky: Zima 3, Gabriel, Novotný

Jediným klidnějším zápasem byl pro nás všechny s týmem dívek z Třebše, který jsme zcela jasně přehráli a v turnaji si tak připsali již třetí vítězství. 


FK Chlumec n.C -  Rychnov n.K  0:0


V posledním zápasu skupiny nás čekal vynikající tým z Rychnova vedený mým známým a velmi dobrým trenérem  Lubošem Dyčkou (radost tohoto pozorovat jak pracuje a komunikuje s hráči z týmu) .  Soupeř byl o poznaní fotbalovější než náš tým,  ale na naši zhuštěnou obranu a bojovný výkon nenašel recept ke vstřelení gólu.  Po tomto zápasu se tak naši kluci mohli radovat z postupu do další fáze turnaje. 



V další fázi turnaje jsme se střetli s  postupujícími celky z ostatních skupin. Zde již nebylo slabého soupeře a  o výsledku rozhodovali opravdu maličkosti.  V naší skupině jsme postupně narazili na týmy Chocně, Chrudimi a Červeného Kostelce.  



FK Chlumec n.C -  Choceň 0:1 
    
Proti Chocni jsme mohli jít do vedení, ale naše šance ke vstřelení branky nebyla dotáhnuta do zdárného konce. Soupeř se prosadil po dorážce z blízkosti, kdy jsme nedokázali z prostoru před naší brankou odkopnout jednoduše míč.  Na klucích již v tomto zápasu byla znát i únava z těžkých zápasů ve skupině.   


FK Chlumec n.C -  Chrudim  0:1

Stejným výsledkem  skončil i zápas s celkem z okresního města Chrudim.  V tomto zápasu jsme sice na začátku zápasu inkasovali jako první, ale poté jsme převzali otěže zápasu k čemuž nám dopomohla i změna v rozestavení hráčů a tým z Chrudimi jsme začali přehrávat. Soupeř i přes náš tlak udržel nejtěsnější výhru a ze zápasu bral tři body. 


FK Chlumec n.C -  Červený Kostelec  0:0

V posledním zápasu skupiny  jsme se střetli s týmem, který praktikoval obdobný styl jako náš mančaft založený hlavně na bojovnosti a důrazu v osobních soubojích.   Průběh zápasu odpovídá i konečnému výsledku, kdy žádnému týmu se nepodařilo vstřelit branku. 



Výkony a výsledky  na turnaji nás následně  posunuli k poslednímu zápasu turnaje. V tomto zápasu se hrálo o konečné 11 místo a naším soupeřem byl celek domácích Nové Město n.M.


FK Chlumec n.C -  Nové Město n. M    1:0 

Branka: Zima

Kluci v úmorném vedru sesbírali už poslední zbytky sil a šli odmakat poslední zápas turnaje.  Proti domácímu celku jsme byli po celý zápas lepším týmem. Soupeře jsme tlačili před jejich branku a vytvářeli jsme si i dostatek  brankových příležitostí, které ovšem zůstávali nevyužity. Rozhodla až gólová hlavička v poslední minutě zápasu, po kterém jsme se mohli radovat z vítězné tečky na turnaji.     



     Turnaj a vystoupení našeho týmu v Novém Městě n.M  hodnotíme  jako povedené.   Před odjezdem jsme měli sice jinou představu o sestavě a hlavně o předváděné hře našeho týmu. Jsme ovšem rádi, že jsme se s problémy dokázali vypořádat a operativně reagovat na vzniklou situaci.

      Náš tým sice na turnaji nijak neoslnil předváděnou hrou. Naše hra byla ovšem s ohledem ke změnám ve složení týmu velmi účelná, kdy jsme hráli vyrovnané partie proti papírově silnějším týmům.  Základem byla dobrá defenzivní činnost a hra na brejkové situace.     

      Pochvalu za předvedené výkony v turnaji zaslouží všichni kluci z týmu, kteří si v úmorném teplu sáhli ve většině případech na dno svých fyzických sil. 

     Poděkování  patří všem rodičům za dopravu a  fandění.


     Úplným závěrem přejeme  brzké uzdravení našemu spoluhráči a kamarádovi  Danovi Špásovi, který má podle posledních informací naštípnutou kost v nártu a vyfasoval na čtrnáct dní dlahu. BRZKÉ UDRAVENÍ  DANČO !!!       

            
  


Žádné komentáře:

Okomentovat