neděle 18. září 2016

Poloviční úspěch z Hořic

Na turnaji v Hořicích jsme se představili se sestavou: Kříž I, Kala, Motyčka, Kaloč, Zima, Kymr, Slavík, Špás a Věříš.  Soupeři našeho týmu měly být celky Hořic, Nové Paky a Nového Hradce. Hráči Nové Paky  se ovšem díky nemoci hráčů na turnaj nedostavili a tak jsme odehráli pouze dva zápasy 2 x 20 minut. 

FK Chlumec n.C - Hořice 5:3 (3:3)

Branky: Slavík 2x, Špás, Věříš, Kymr

     Proti domácímu týmu jsme po celý zápas předváděli dobrý kolektivní výkon. První branka padla po tyčce Jíři Zimy, kdy odražený míč na to správné místo poslal dobře postavený Dan Špás.  Druhý gól přidal  Péťa Slavík, kterému neziště před branku přihrál  Jirka Zima.   Náš náskok poté soupeř stáhl, ale vedení o dvě branky zařídil Jáchym Věříš, kterému předložil míč do jasné šance Péťa Slavík.  Soupeře jsme dále přehrávali, ale  slibné šance zůstali  bohužel nevyužity. Ke konci poločasu si naši plejeři mysleli, že je již rozhodnuto a polevili, čehož soupeř využil a v poslední minutě vyrovnal. 
     Druhý poločas jsme již odehráli velmi koncentrovaně a zaslouženě jsme v zápasu zvítězili. Ve druhém poločasu se pod výhru střelecky zapsali  Péťa Slavík a  Páťa Kymr, který svým výkonem v zápasu  trenéry velmi mile překvapil.  

FK Chlumec n.C - Nový Hradec 1:12 (0:8)

Branka: Slavík

Druhému poločasu předcházelo pro mě nepochopitelné selhání domácích pořadatelů. Naši hráči měli mít dle oficiálního rozpisu hodinu volno a tak jsme povolili hráčům občestvení. Najednou však pořadatelé chtěli, aby jsme nastoupili ihned k utkání proti Novému Hradci ačkoli trenérům před samotným utkáním o jejich vymyšlené změně nic před turnajem ani po prvním zápasu turnaje neřekli.  Kluci jsme tak byli nuceni stáhnout ihned k zápasu, ke kterému nastoupili nesoustředění a navíc najedení.  První poločas jsme tak jasně prohráli  s hrozivým skóre 0:8.  Samozřejmě, že za to nemohl  pouze   hektický nástup k utkání, ale i velmi výborný výkon soupeře, na kterého jsme prostě neměli. Soupeř nás přehrál hlavně velmi dobrými individuálními výkony, ke kterým přidal i dobrou kombinaci.
Druhý poločas přišlo z naší strany podstatné zlepšení, ale i tak nám výkon na soupeře nestačil. Čestnou branku vsitíl Péťa Slavík.  


Dnešní turnaj jsme pro kluky po prvním zápasu měli jen slova chvály, protože všichni bez vyjímky podali velmi dobrý kolektivní výkon. Nějaké chyby se samozřejmě našly a to hlavně při bránění jeden na jednoho, ale převládaly hlavně kladné věci jako místy velmi dobra kombinace nebo obcházení hráčů.  Po druhém zápasu jsme si ovšem museli sundat růžové brýle, protože náš soupeř nám předvedl perfektví výkon, když některým akcím jsme museli zatleskat i my.  Škoda, že někteří hráči v našem týmu po vedení soupeře již zápas zabalili  a chodili s hlavou dolů. Bojovat a pokoušet se hrát co nejlepší fotbal prostě musíme za každého stavu.  Velmi dobrou zprávou z turnaje byl návrat Filipa Kaly  po operaci do naší sestavy, který do hry přinesl dobrý přehled podpořený důrazem v osobních soubojích.



  


Žádné komentáře:

Okomentovat