pátek 7. dubna 2017

Zkouška systému 7+1 v přáteláku s RMSK

     Místo čtvrtečního tréninku jsme se dohodli s naším partnerským klubem s RMSK Cidlina Nový Bydžov na sehrání přátelského zápasu.  Zápas se hrál ovšem na polovině hřiště systémem 7+1, což je systém určený pro mladší žáky.  Naši kluci se mimochodem s tímto systémem setkají již 28.5.2017 na turnaji EON CUP. 

    Samotný zápas hraný 3 x 20 minut jsme nezačali vůbec špatně, ale inkasované góly od soupeře na kopačky některých našich hráčů přinesly velkou nervozitu. Kluci totálně ztráceli hlavu a místy se spokojili pouze s odkopnutím míče kamkoli dopředu.  Další chybou bylo špatné obsazování hráčů v defenzivní činnosti, kdy se někteří naši hráči nechali zbytečně strhnout hrou a běhali tam, kde viděli míč nebo se kochali fotbalem a vůbec nevěděli, kde mají protihráče.  V ofenzívě se hráči v některých případech nedokázali nabídnout svému spoluhráči, který byl v držení míče, do míst kde by mohli přijmout přihrávku.  

   Na to, že to byl pro některé borce po velmi dlouhé době a pro některé dokonce úplně první  setkání s hrou na půlce hřiště, tak to ovšem nebylo úplně špatné, některé akce v zápasu se nám i povedli a k jejich dotažení nám chybělo pouze lepší zakončení.  

   Velkým  a příjemným překvapením byla pro trenéry předváděná hra na pravé straně obrany (na levé to tolik nešlo) ze strany Důši Motyčky, který dokázal přenést věci z tréninku i do tohoto zápasu a hlavně se nebál hrát. 

   Závěrem lze konstatovat, že kluci sice zápas prohráli, ale na to, že tento systém hráli na rozdíl od soupeře letos poprvé, nedali svoji kůži lacino. Je na čem pracovat a je jen otázkou času, kdy tento systém vypilujeme lépe.  Tentokrát jsme zvolili ofenzivnější postavení hráčů 2,3,2, ale je možné že klukům bude vyhovovat třeba systém hraný na tři obránce, který taktéž vyzkoušíme a uvidíme co klukům bude sedět lépe.

   


Žádné komentáře:

Okomentovat